Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики вчергове не пустили спостерігачів ОБСЄ в Широкине

Вівторок, 28 квітня 2015, 11:15

У понеділок бойовики "ДНР" вчергове не дозволили моніторинговій місії ОБСЄ потрапити в село Широкине поблизу Маріуполя.

Про це повідомляється на сторінці місії у Facebook.

"Вчора знову, вже втретє за чотири дні, так звана "ДНР" не дозволила команді СММ вільно потрапити до східної частини Широкиного", сказано у повідомленні.

У свою чергу заступник голови місії Александер Хуг додав, що керівництво "ДНР" раніше гарантувало вільний проїзд, але місцевий командир бойовиків заборонив спостерігачам проїхати до східної частини Широкиного.

Вчора знову, вже втретє за чотири дні, так звана "ДНР" не дозволила команді СММ вільно потрапити до східної частини Широ...

Posted by OSCE SMMU - Special Monitoring Mission to Ukraine on Tuesday, April 28, 2015

Хуг повторив, що доступ СММ до всіх місць в Україні не є предметом переговорів, і, що обмеження вільного доступу суперечить мандату, наданому СММ 57 країнами-учасницями ОБСЄ, включаючи Україну і Російську Федерацію.

Як відомо, незважаючи на перемир'я, у Широкиному продовжуються бойові дії. Село знаходиться на шляху бойовиків на Маріуполь.

Раніше російське МЗС обурилося, що українські сили начебто надто прискіпливо перевіряють автомобілі представників ОБСЄ. При цьому відомство жодним словом не згадало про дії бойовиків, які, зокрема, часто не дозволяють членам місії проїзд через свої блокпости.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування