На Донбас перекинули мотострілковий підрозділ ЗС РФ із танками – Тимчук

Середа, 29 квітня 2015, 09:34

На Донбас продовжують перекидати підрозділи російської армії, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук

"Триває процес перекидання на Донбас підрозділів ЗС РФ", - пише він у Facebook вранці 29 квітня.

"Зокрема, зафіксовано перекидання через кордон із території Росії в районі Амвросіївки убік Старобешевого мотострілкового підрозділу ЗС РФ, посиленого танковим підрозділом", - зазначає Тимчук.

У складі підрозділів, за даними ІС, – 16 ББМ (в основному БМП-1,2), а також 8 одиниць танків (в основному Т-72БА, кілька одиниць Т-72Б3, декілька БТР-80 і БТР-80А, 6 вантажівок і спецавтомобілів. Відзначається також наявність у складі колони 2-х установок "Стріла-10М", 2-х одиниць БРДМ і 1 БТР-60ПБ.

У районі Новотошківки діють дві мобільні вогневі групи бойовиків із бронетехнікою.

"Дані групи періодично ведуть обстріли позицій українських військ як у районі Новотошківки й блокпосту №29, так у районі н.п. Кримське. У складі даних груп терористів усього 5 танків і до 10 одиниць ББМ, а також міномети й станкові гранатомети на вантажному автотранспорті", - пише Тимчук.

У районі Новоазовська тактична група "російсько-терористичних військ" загальною чисельністю близько 350-400 осіб "висунулася безпосередньо до переднього краю".

У складі цієї групи – близько 20 одиниць бронетехніки (з них 6 одиниць – танки) і значна кількість автотранспорту (усього близько 30 одиниць автотранспорту від критих армійських вантажівок до цивільних джипів).

"Відзначається перекидання через Тельманове на посилення даної групи 4-х БТР. Мінімум один вогневий підрозділ 122-мм гармат-гаубиць Д-30 і як мінімум 4 установки РСЗО зі складу зосередженої на приморському напрямку артилерії терористів працюють в інтересах даної групи", - додає Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування