Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція пообіцяла з'ясувати, кому належить будинок заступника Авакова Чеботаря

Середа, 29 квітня 2015, 15:30

Правоохоронці звернулися до землевпорядників з проханням надати інформацію про те, кому належить ділянка у селі Лісники Київської області, яка вважається власністю сім'ї заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Про це "Українській правді" заявив начальник прес-служби київської обласної міліції Микола Жукович.

"Звертаємося до землевпорядників, кадастрового реєстру з запитом про те, за ким закріплена земельна ділянка", – сказав він.

Жукович додав, що за фактом нападу на журналістів телеканалу ЗІК біля цього будинку порушено дві кримінальні справи – за статтею 186 частиною 2 ("Грабіж, поєднаний з насильством", через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора), а також за статтею 171 частиною 1 ("Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

За його словами, особи людей, які напали на журналістів, досі не встановлені.

Жукович також відмовився розповісти, про що слідчо-оперативна група, яка у вівторок виїхала на місце події, говорила з мешканцями цього будинку.

У свою чергу журналіст телеканалу ЗІК Денис Бігус повідомив "УП", що має документальні підтвердження того, що будинок належить саме сім'ї Чеботаря.

Пізніше ЗІК розповсюдив прес-реліз, у якому закликав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відсторонити Чеботаря на час розслідування і взяти справу під особистий контроль.

"Якщо злочин буде спущено "на гальма", будуть спроби його "заговорити" чи відкласти у далеку шухляду, журналісти, суспільство матимуть право вимагати не лише відсторонення чи відставки Сергія Чеботаря, а й міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", – сказано у повідомленні.

Як відомо, у вівторок біля цього будинку невідомі молодики двічі напали на знімальну групу каналу "ЗІК", побили оператора, відібрали камеру та відеореєстратор. Під час зйомок на територію садиби заїжджала біла Toyota Camry з номерами 5555, яка, за словами Бігуса, належить дружині Чеботаря.

У свою чергу сам Чеботар ввечері розповсюдив повідомлення про те, що не має відношення до цього будинку, а всі, хто стверджують протилежне, намагаються "дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами".

Будинок у селі Лісники побудований у заповідній лісовій зоні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...