Україна закликає прискорити запуск роботи підгруп з Мінських угод

Середа, 29 квітня 2015, 21:29

Українська сторона закликає якнайшвидше запустити роботу підгруп з безпеки, політичних, економічних та гуманітарних складових Мінської угоди.

Про це після відеоконференції учасників Тристоронньої контактної групи з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР" повідомила прес-секретар другого президента України Дар'я Оліфер.

За її словами, вперше в роботі групи взяв участь новий представник Росії, посол з особливих доручень Азамат Кульмухаметов.

"Учасники зустрічі обговорили виконання ключових пунктів Мінських домовленостей - припинення вогню, відведення важких видів знарядь, звільнення незаконно утримуваних осіб", - повідомила Оліфер.

"Також йшлося про постачання української та міжнародної гуманітарної допомоги в Донецьк і Луганськ, а також про деескалацію ситуації в Широкиному і пропозиції української сторони про відвід танків, гармат, мінометів калібром менше 100 мм", - додала вона.

"Українська сторона закликає якнайшвидше запустити роботу підгруп з безпеки, політичних, економічних і гуманітарних складових Мінської угоди. Робота цих підгруп повинна відбуватися під головуванням ОБСЄ за участю міжнародних організацій", - зазначила Оліфер.

За її словами, скайп-зустріч у середу тривала 5 годин 40 хвилин - це приблизно вдвічі довше, ніж середня тривалість відеоконференцій Тристоронньої контактної групи з представниками т.зв. "ДНР" та "ЛНР".

Водночас представник "ДНР" Денис Пушилін заявив про позитивні результати відеоконференції контактної групи.

"Зроблений був вирішальний ривок із запуску роботи підгруп, проте залишаються кілька моментів, консенсус щодо яких не був знайдений і які стали принциповими для сторін", - сказав він російському "Інтерфаксу" в середу.

Пушилін повідомив, що "відправили свої проекти рішень, озвучили їх, рішення досить конструктивні і демократичні".

"Ми сподіваємося, що будемо почуті, і найближчим часом відбудеться очна зустріч усіх представників підгруп", - сказав Пушілін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування