У Криму на допит викликали кількох керівників та активістів Меджлісу

Четвер, 30 квітня 2015, 01:35

У Криму на допит до Слідчого комітету викликали відразу кілька керівників та активістів Меджлісу кримськотатарського народу.

 "На допит запрошені наступні члени Меджлісу кримськотатарського народу: Наріман Джелял-перший заступник Голови Меджлісу, Дилявер Акієв-керівник Секретаріату Меджлісу, Алі Хамзін, Енвер Кутіїв-члени Меджлісу. Швидше за все список не повний", - повідомив глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв на сторінці в Facebook.

За його словами, всі запрошуються через події 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму.

Следственный комитет работает днем и ночью! Уже на завтра на 9-00 на допрос приглашены следующие члены Меджлиса крымско...

Posted by Заир Смедля on 29 Апрель 2015 г.

26 лютого минулого року під будівлею кримського парламенту зібралися мітинг, в якому взяли участь кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". В результаті зіткнень тоді загинули дві людини.

Слідком Росії порушив за даним фактом кримінальну справу.

У рамках розслідування даної справи 29 січня цього року був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 травня.

22 квітня по справі був також заарештований оператор кримськотатарського телеканалу АTR Ескендер Небіев.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування