Депутати слухають закиди Гордієнка. Пресу попросили вийти

Четвер, 30 квітня 2015, 12:09

Робоча група, яка продовжила вивчати інформацію колишнього глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка щодо можливої корупції в уряді, знову не пустила журналістів на своє засідання.

Таке рішення озвучив член робочої групи Борислав Береза, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не хочемо, щоб нас потім звинуватили у переслідуванні політичних цілей і у тому, що для нас піар важливіший за результат. Тому ми пропонуємо зараз покинути цю залу всім, хто не є членами цієї групи, включно з помічниками. Після обіду ми дамо спільний брифінг", - сказав Береза.

На його думку, присутність преси при обговоренні фактів корупції не дала б змоги представнику ГПУ розкрити всі необхідні деталі.

"Розуміючи, що представник ГПУ під камери скаже, що він не може говорити через таємницю слідства, а дехто взагалі відмовлятиметься виступати, ми пропонуємо покинути залу всім, хто не є членами робочої групи", - зазначив нардеп.

Зазначається, що у середу робоча група також засідала у закритому режимі, розглядаючи питання корупції на підприємствах енергетичної сфери.

У четвер група розглядає можливі зловживання на державних підприємствах у сфері транспорту та зв'язку.

Про це розповів голова робочої групи Олег Осуховський.

"Сьогодні на засіданні присутні представники "Укрпошти", "Укрзалізниці", "Украероруху", "Укрзалізничпостачу" та Держспецзв'язку", - сказав Осуховський.

Також на засіданні є представники ГПУ та Мінінфраструктури.

"Одне з найважливіших наших завдань на сьогодні - розпочати процес повернення в державну власність "Укртелекому", тому що інвестор не виконав приватизаційних зобов'язань, а саме, не передав Держспецзв'язку обладнання телекомунікаційної мережі спеціального призначення, на що з Держбюджету було незаконно витрачено 220 мільйонів гривень…",- зазначив керівник групи.

Як відомо, екс-голова Держфінінспекції України Микола Гордієнко звинувачує уряд Арсенія Яценюка у корупції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News