Кличка допитають у справі Фірташа у закритому режимі

Четвер, 30 квітня 2015, 16:20

Мера Києва Віталія Кличка допитають у справі олігарха Дмитра Фірташа, якого судять у четвер у Відні, у закритому режимі.

Про це заявили адвокати Фірташа, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За їхніми словами, про закритий режим допиту попросив сам мер.

Адвокати також вважають, що США, які вимагають екстрадиції Фірташа через звинувачення у корупції, невдоволені підтримкою олігархом кандидатури Кличка на пост президента України у лютому минулого року.

У свою чергу сам Фірташу у суді заявив, що вважав Кличка альтернативою Януковичу на президентських виборах-2015 і підтримував його ще з 2012 року.

Також адвокати наполягають, що США невдоволені Фірташем через його посередництво у газових стосунках між Україною і Росією, а також через інтереси у титановому бізнесі.

У свою чергу США звинувачують Фірташа у підкупі індійських чиновників з метою отримання дозволу на видобуток титану у цій країні.

Як відомо, у лютому минулого року Кличко і Порошенко зустрілися з Фірташем у Відні. Після цього Кличко зняв свою кандидатуру на користь нинішнього глави держави.

Сам Фірташ вважає, що США домагаються його екстрадиції з політичних мотивів. На суді його захищають два десятки адвокатів, серед них - екс-міністр юстиції Австрії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News