Прокуратура повідомила про підозру 12 суддям

Четвер, 30 квітня 2015, 16:47

Прокуратура повідомила про підозру у винесенні завідомо неправосудних рішень 12 суддям.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ в четверг.

Зазначається, що наразі повідомлено про підозру у вчиненні таких кримінальних правопорушень 12 суддям у 10 провадженнях, ще 3 обвинувальних акти скеровано до суду.

Так, зокрема ГПУ направила до апеляційного суду міста Києва для визначення підсудності обвинувальний акт стосовно судді Печерського районного суду м. Києва Світлани Волкової.

Вона 19.09.2014 під час розгляду клопотання ГПУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного у вбивстві 39 учасників акцій протесту Садовника постановила завідомо неправосудну ухвалу.

Своїм рішенням суддя безпідставно відмовила у продовженні цього строку, обрала запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та незаконно звільнила підозрюваного з-під варти.

Також триває діяльність органів прокуратури щодо моніторингу незаконних судових рішень, які завдали значних економічних збитків державі та пов’язані з незаконним поглинанням підприємств, установ, організацій.

Зокрема, упродовж 1 кварталу цього року органами прокуратури оскаржено 8 судових рішень указаної категорії та за виявленими порушеннями внесено 8 апеляційних скарг, зазначає прес-служба ГПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News