Порошенко, Путін, Олланд та Меркель намітили нову фазу вирішення конфлікту

Четвер, 30 квітня 2015, 19:28

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори по ситуації в Україні з президентами Петром Порошенко та Володимиром Путіним.

Про це повідомляє сайт Єлисейського палацу.

"Пріоритетом є припинення бойових дій. Порушення режиму припинення вогню, особливо поблизу Маріуполя, Щастя, аеропорту Донецьк і біля Широкіно, повинні припинитися", - йдеться у повідомленні.

Лідери чотирьох країн домовилися про центральну роль ОБСЄ у справі поліпшення режиму припинення вогню і перевірки виведення важких озброєнь.

"Дуже важливо, щоб спостерігачі мали свободу дій, необхідну для здійснення своєї місії, і могли розгорнути нові пункти спостереження", - зазначили в пресс-служба Олланда.

Сторони також обговорили стан реалізації всіх заходів, передбачених мінськими угодами, з тим, щоб прискорити їх виконнаня, щоб вони дали повний ефект у найкоротші можливі терміни.

Лідери чотирьох країн також домовилися, що чотири робочі групи з безпеки, політичних, економічних питань і питань переміщених осіб мають зустрітися в найближчі дні.

"Це означатиме початок політичної фази реалізації Мінських домовленостей", - зазначається у повідомленні.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування