Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полковника Нацгвардії звинувачують у хабарництві на закупівлях для військових

Четвер, 30 квітня 2015, 19:57

Військова прокуратура передала до Солом’янського райсуду Києва звинувачувальний акт щодо полковника Нацгвардії за отримання хабара при проведенні конкурсу з закупівлі продуктів для військових.

Про це повідомляє 30 квітня Генеральна прокуратура.

Військовослужбовець у листопаді-грудні 2014 року, після проведення конкурсних торгів щодо закупівлі однією з військових частин м’ясних консервів для потреб Національної гвардії, висунув вимогу представнику комерційного товариства передати йому в якості неправомірної вигоди кошти в сумі 10% від загальної суми договору, а саме 533 тис грн.

При цьому він погрожував створити перешкоди у фінансово-господарській діяльності цього підприємства шляхом повернення закуплених продуктів харчування.

19 січня 2015 року після отримання частини коштів в сумі 232 тис грн полковника затримали слідчі військової прокуратури Центрального регіону та співробітники Служби безпеки України.

Його звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин), ч.4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція ч. 4 ст.368 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування