"Укртранснафті" призначили керівника, Коломойський уже обурений

Середа, 8 квітня 2015, 12:34

Наглядова рада "Укртранснафти" на засіданні 8 квітня призначила нового тимчасовго виконувача обов'язків голови Сергея Сукало, чим уже викликала обурення олігарха Ігоря Коломойського.

Про це "Українській правді" повідомили поінформовані джерела в НАК "Нафтогаз України".

Сукала призначили на 4 місяці, а колишньому керівнику Олександру Лазорку дали час до 9 квітня здати майно і документи новому керівнику.

Після цього призначення, за словами джерел, Коломойський почав активно телефонувати президентуПетру Порошенку та прем'єру Арсенію Яценюку, вимагаючи скасувати це рішення.

Порошенко і Яценюк уже зателефонували главам Міненерго та "Нафтогазу" з вимогою зупинити призначення нового т. в. о. "Укртранснафти".

Раніше Сукало працював в компанії "Бринкфорд" (2002-2005 та 2006-2007 роки), яку контролювали екс-депутат Давид Жванія та депутат від НФ Микола Мартиненко. Крім того Сукало був членом наглядової ради "Діамантбанку" (2002-2005), який обслуговує інтереси Жванії-Мартиненка.

У 2007-2010 роках Сукало був віце-президентом "KDD Group N.V.", яка належить братам Олександру та В'ячеславу Константиновським (депутат від НФ) та Віктору Тополову (екс-депутат від НУНС).

Також Сукало був членом правління Луганського патронного заводу. 

Як відомо, Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" ще 19 березня. На його місце призначили Юрія Мірошника. Це призвело до великого скандалу та початку конфлікту між Коломойським та владою.

20 березня Коломойський заявив, що Мірошник не буде проводити аудит в "Укртранснафті", а цим питанням займуться компанії "великої четвірки".

Цей конфлікт призвів до відставки олігарха з поста Дніпропетровського губернатора.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...