Рада спростила процедуру держазакупівель для будівництва укріплень на кордоні з РФ

Четвер, 9 квітня 2015, 12:20

Рада дозволила застосовувати переговорну процедуру держзакупівель при будівництві укріплень для оборони.

За таке рішення проголосували 249 народних депутатів.

Закон дозволив застосовувати переговорну процедуру державних закупівель для закупівлі робіт (товарів, послуг) для будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави в особливий період.

"Ідея законопроекту виникла після подій в Дебальцовому, коли ми втрачали кожен день. Ми не маємо права на розкачку, на тиждень – на два. Норма законопроекту у дуже вузькою і тимчасовою", - заявив один із авторів законопроекту Андрій Антонищак.  

Крім того, як зазначено у пояснювальній записці, метою внесення змін є створення місцевим держадміністраціям можливостей для своєчасного здійснення закупівель робіт для будівництва інженерних споруд для зміцнення обороноздатності в особливий період.

"Якщо ми підемо по чинному законодавству, то ми побудуємо це (укріплення на лінії оборони) у кращому випадку у липні. Може, хтось має із Путіним угоду, що до липня не буде наступу", - заявив голова профільного комітету Сергій Пашинський, закликаючи депутатів підтримати цей законопроект.

Віце-спікер Ради Андрій Парубій зазначив, що "неприйняття цього законопроекту призупинить будівництво "Європейського валу" проти російського агресора".

Він пояснив, що йдеться про тимчасову дію запропонованого законопроекту – до 1 серпня цього року.

Він також попросив внести під стенограму у текст законопроекту поправу про те, що дана норма діє на території Донецької, Луганської та Херсонської областях.

Переговорна процедура закупівлі - це процедура, яка використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів з одним або кількома учасниками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News