Редакція кримськотатарського ATR відновила роботу

Неділя, 10 травня 2015, 14:44

Інформаційна редакція кримськотатарського телеканалу ATR, який припинив мовлення 1 квітня, відновила роботу.

Про це повідомила заступник гендиректора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, пише Телекритика.

Уся редакція працює із Сімферополя.

Весь час, поки канал не мав мовлення, команда ATR готувала документальні проекти, зокрема про кримських татар, дітей війни та про перших репатріантів, та спеціальні репортажі та сюжети, які публікувалися на сайті.

"Ми вибрали формат інформування на нашому сайті. ATR публікуватиме сюжети у форматі real time news. У російському законодавстві є й щодо цього обмеження. Вони мають формальний характер – наш контент не повинен виглядати як проект телевізійного мовлення. Приміром, у відео не можуть звучати такі слова як: "у нашому ефірі", "в нашій програмі", не може бути запису зі студії. А інформування – дозволене, адже сучасні сайти давно стали мультимедійними. Тож цим інформуванням ми й будемо займатися", – зазначила Буджурова.

Телеканал планує готувати таку ж кількість відеоконтенту, як і раніше -  новинний випуск складався з 12 сюжетів.

Також, за словами Буджурової, ATR має певні проблеми з акредитацією: "Нас не всюди пускають,  акредитуватися у кримський парламент чи раду міністрів не виходить".

"Так, у нас немає ліцензії на мовлення та реєстрації у Роскомнагляді, але інтернет-інформування їх і не передбачає. Тож ми будемо переконувати всіх, що ми маємо право бути присутніми на всіх важливих заходах у Криму, в тому числі офіційних. Ми даємо сигнал нашому глядачу: ми тут, і ми живі-здорові", – розповіла Буджурова.

Як відомо, 1 квітня ATR припинив роботу через кількаразові відмови Роскомнагляду перереєструвати канал за російським законодавством.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News