Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одесити просять Порошенка звільнити голову ОДА та начальника міліції області

Понеділок, 11 травня 2015, 02:20

Активісти одеського Євромайдану підготували звернення до президента з вимогою звільнити голову Одеської ОДА Ігоря Палицю та начальника ОблУМВС Ігоря Катеринчука з займаних посад, у зв’язку з резонансними антиукраїнськими подіями в Одесі 2 та 9 травня.

Про це повідомляє Координаційний центр громадських організацій та активістів одеського Євромайдану.

"Зважаючи на складну ситуацію, що склалася в нашому регіоні, на ті наслідки до яких може призвести подальше розхитування ситуації в Одесі, вимагаємо від Гаранта Конституції звільнити Голову Одеської обласної адміністрації І.П. Палицю та очільника Обл.УМВС в Одеській області І.П. Катеринчука як посадових осіб, які безвідповідально поставилися до своїх обов’язків, проявили халатність, некомпетентність та бездіяльність, допустили розхитування ситуації в Одесі, поставили під загрозу мир та стабільність на Півдні України", йдеться у зверненні.

Як відомо, 2 травня на Куликовому Полі при великому скупченні людей, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих людей, проросійськими провокаторами було проголошено промови сепаратистського змісту, звучали заклики до повалення конституційного ладу, і до реваншу проросійських сил в Одесі.

Також 9 травня біля могили Невідомого матроса на Алеї Слави зібралися сотні людей, деякі - з червоними прапорами, георгіївськими стрічками і портретами Сталіна, символікою терористичних організацій.

Активісти наголошують, що в усіх перерахованих випадках спостерігалася повна бездіяльність правоохоронних органів, а замість того, щоб відреагувати на протиправні дії сепаратистів, 9 травня були затримані представники патріотичної громади, які на думку правоохоронців "накаляли ситуацію".

Раніше повідомлялось, що міліція відзвітувала, що жалобні заходи в Одесі пройшли спокійно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...