Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля Іловайська й Тореза з'явилися "Гради", з Донецька "парадну" техніку не виводять - ІС

Вівторок, 12 травня 2015, 11:35

На схід від Стаханова, у районі Фрунзе, Донецького, бойовики обладнують кілька взводних опорних пунктів, техніка наявна лише частково.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 12 травня у Facebook.

При цьому опорний пункт у районі Брянки оновлюється.

У районі Іловайська відзначається поява групи реактивної артилерії бойовиків (6 установок РСЗО БМ-21 "Град"). У Торезі зафіксовано розвантаження також БМ-21 "Град" (4 установки), пише Тимчук.

Техніка, пригнана бойовиками в Донецьк на "парад Перемоги", з міста не виводиться, а розосереджена й замаскована у промзоні на північно-східних і східних околицях міста. У Петровському й Куйбишевському районах Донецька зосереджено декількох підрозділів і бронетехніка бойовиків, головним чином – у напрямку Красногорівки.

При цьому за минулу добу бойовики на Донбасі "дещо знизили інтенсивність" бойових дій. Для обстрілів позицій українських військ вони, в основному, використовували стрілецьке й важке піхотне озброєння (крупнокаліберні кулемети, автоматичні гранатомети, тричі було відзначено випадки відкриття вогню з 82-мм ротних мінометів).

У районі шахти Дутовка, н.п. Піски, Красногрівка, Мар’їнка відзначалася активність декількох тактичних груп терористів чисельністю до взводу. Вони намагалися потай зблизитися й відкрити вогонь із короткої дистанції по позиціях українських військ.

На приморському (Маріупольському) напрямку терористи обстріляли з 82-мм мінометів позиції українських військ західніше Широкиного і в його західній частині. Одночасно бойовики намагалися перегрупуватися східніше селища (після довгих спроб зайняти висоти над трасою Новоазовськ - Одеса західніше Широкиного).

Північніше Широкиного бойовики вели обстріли зі стрілецької зброї по силах АТО, застосовували також крупнокаліберні кулемети й гранатомети.

На ділянці Новотошківка – Трьохізбьонка продовжилися активні дії "малих груп". Вогневі контакти там частішають і все частіше фіксуються на досить коротких дистанціях.

Працюють декількох снайперських розрахунків бойовиків, кілька разів вони відкривали вогонь по позиціях підрозділів українських військ у районі н.п. Кримське й Сокольників.

До Кримського, у район блокпосту №29 і в район Новотошківки бойовики продовжують перекидати з району Алчевська й Перевальська поповнені підрозділи з бандформування "Призрак" (упродовж останніх днів прибули 2 групи бойовиків по 110-120 осіб кожна).

Ночами від Слав’яносербська до Кримського йде приховане перекидання артилерії (в основному реактивної, перекатами по 1-2 установки) і бронетехніки.

У районі Щастя терористи кілька разів за добу обстрілювали бойову охорона українських військ з автоматичних гранатометів. У район Обозного з Металіста перекинуто 6 танків і 6 ББМ.

На березі р. Сіверський Донець бойовики активно обладнують свої позиції.

У районі Луганського й Миронівського бронегрупа бойовиків (6 танків, до 10 ББМ) із засідок і під прикриттям мінометів обстрілює передові позиції сил АТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...