Новий землетрус у Непалі забрав життя 26 людей

Вівторок, 12 травня 2015, 14:28

У результаті нового землетрусу в Непалі магнітудою 7,3, який стався у вівторок вранці, загинули 26 людей.

Тіла 19 з них виявлені в окрузі Долакха, передає ТАСС з посиланням на ІАНС.

Раніше офіційний представник непальської поліції Камал Сінгх Бан розповів, що "має інформацію про сім загиблих в районі Сіндхупалчок в центральній частині країни і місті Катманду, столиці Непалу". "Ще близько 150 людей постраждали", - додав він.

Національний центр з надзвичайних ситуацій, у свою чергу, повідомляє про 335 постраждалих. "За нашими даними, загинули 16, постраждали 335 осіб", - наголошується на офіційній сторінці Центру на сайті мікроблогів Twitter.

Поштовхи також відчувалися і в Індії, де свою роботу призупинили метрополітени міст Нью-Делі і Калькутта. Інформаційне агентство Press Trust of India повідомило про 10 загиблих в східному індійському штаті Біхар, де обвалилися кілька будинків.

Індійський метеорологічний департамент, у свою чергу, зареєстрував після першого поштовху ще не менше шести повторних меншої інтенсивності. Їх магнітуда склала від 4,2 до 6,2.

Нагадаємо, 25 квітня в Непалі стався землетрус магнітудою 7,9. Після нього було зафіксовано близько 90 повторних поштовхів магнітудою від 3,2 до 6,9.

За останніми даними, в результаті удару стихії тоді загинули більше 8 тис. людей, ще близько 18 тис. постраждали. Повністю зруйновано понад 300 тис. житлових будинків. Ще більше 254 тис. будинків пошкоджено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування