Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На сайті Путіна пом'якшили слова Меркель про злочинну анексію Криму

Вівторок, 12 травня 2015, 16:14

З офіційної стенограми прес-конференції канцлера Німеччини Ангели Меркель і російського президента Володимира Путіна зникли слова Меркель про те, що анексія Криму Росією була злочинною.

Як повідомляє "Радіо Свобода", синхронний перекладач, яка перекладала розмову на російську вголос, також пропустила це слово. Крім того, росіяни викинули з заяви Меркель про бойові дії у східній Україні слово "східній".

Так, насправді Меркель заявила наступне: "Через злочинну і таку, що порушує міжнародне право анексію Криму і військове протистояння в східній Україні цій співпраці (між Росією і НАТО – ред.) було завдано значної шкоди, оскільки ми в цьому бачимо порушення базового мирного порядку в Європі".

Ці ж слова приведені в офіційній розшифровці на її сайті.

У свою чергу на сайті Кремля фразу переклали наступним чином:

"Анексією Криму, яка була здійснена в порушення міжнародного права, військовими діями в Україні цій співпраці було завдано тяжкої шкоди, оскільки ми бачимо у цьому загрозу європейському мирного уклад".

Варто зазначити, що сам Путін вільно володіє німецькою мовою, тому, ймовірно, почув, що саме говорила Меркель.

Як відомо, канцлер Німеччини, як і майже всі західні лідери, відмовилася їхати в Москву на річницю перемоги у Другій світовій війні, але приїхала наступного дня, коли і зробила цю заяву.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування