Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ректор Одеського медуніверситету думає, що його хотіли вбити

Четвер, 14 травня 2015, 16:31

Побитий невідомими ректор Одеського національного медичного університету Валерій Запорожан пов'язує напад на нього з розслідуванням фактів корупції в Національній академії медичних наук, в якому він бере участь.

Про це він розповів журналістам на короткому брифінгу в лікарняній палаті однієї з одеських лікарень у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я останнім часом в академії увійшов в дисонанс з деякими людьми, зайняв принципову позицію з приводу економіки. Виникли підозри, що вкрались корупційні моменти в діяльність академії, і підтримав міністра у необхідності реформування та боротьбу з корупцією", - повідав ректор.

"Призначали комісію. Мене призначили головою, і після цього почалися проблеми: почали переслідувати моїх учнів, почалися перевірки замовні. Ймовірно, не досягнувши успіху, мене вирішили фізично усунути. Якби удар припав, куди цілилися, він міг би позбавити мене життя", - каже Запорожан.

Наразі стан ректора нормалізувався. Однак медики не поспішають робити прогнози.

У свою чергу адвокат Запорожана Григорій Монастрирскій вважає, що напад було хуліганством, як його кваліфікувала міліція, а замахом на вбивство. В т.ч. тому що нападники не ховали обличчя.

"Цей напад ми кваліфікуємо як замах на вбивство, на що вказує вибір місця, спосіб і те, що нападники не ховалися. І, безумовно, пов'язано це з професійною діяльністю - ініціюванням комісії з розслідування корупції в академії медичних наук і з майбутнім зборами академії ( з цього питання) 2 червня", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, вранці в середу двоє невідомих скоїли напад на Запорожана.

За словами проректора університету Владлени Дубініної, нападники били ректора бітами, причому побиття мало дуже жорстокий характер і продовжувалося навіть після того, як ректор університету втратив свідомість.

В результаті нападу ректор вузу отримав черепно-мозкову травму, забій головного мозку, забої плеча, руки, гомілки та інші травми. Зараз він перебуває в реанімації.

Міліція кваліфікувала напад за ч.2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування