Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балтійські країни проситимуть про розміщення на своїй території контингенту військ НАТО

П'ятниця, 15 травня 2015, 06:40

Балтійські країни звернуться до Північноатлантичного альянсу з проханням розмістити в Литві, Латвії та Естонії кілька тисяч солдатів задля запобігання російській агресії.

Про це у четвер, 14 травня, в інтерв’ю інформагентству AFP заявив речник командувача збройними силами Литви Міндаугас Неймонтас, передає DW.

Бажаним був би контингент НАТО у вигляді об’єднаної бригади, коли кожна з країн Балтії мала б у себе один батальйон, сказав речник. Кількість солдатів у такій бригаді, за словами Неймонтаса, може бути близько трьох тисяч.

Він також зазначив, що йдеться "про постійний контингент із ротацією". Найближчим часом з боку збройних сил Литви, Естонії та Латвії буде спрямовано спільний запит до командувача силами Альянсу в Європі генерала Філіпа Брідлава, зазначив речник командувача литовської армії.

Як відомо, деякі країни Альянсу, зокрема й Німеччина, скептичні щодо розміщення постійних баз НАТО у країнах Балтії, адже це може йти врозріз із угодою між Альянсом та Росією.

Як зазначається у повідомленні AFP із посиланням на дипломатів Альянсу, в НАТО сьогодні радше розглядають варіанти створення сил швидкого реагування, які могли б бути задіяні в кризових регіонах як на сході, так і на півдні Європи, але без створення для цього постійних військових баз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування