Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура просить суд допитати Яценюка у справі Попова

П'ятниця, 15 травня 2015, 12:30

Прокуратура просить Шевченківський районний суд Києва допитати прем'єр-міністра Арсенія Яценюка як свідка за обвинуваченням колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова у причетності до силового розгону активістів євромайдан в ніч на 30 листопада 2013.

Про це в ході судового засідання заявила сторона державного обвинувачення, передають "Українські новини".

Прокурор попросив суд допитати як свідків понад 100 осіб, в тому числі, Яценюка і депутатів Верховної Ради Мустафу Найєма, Миколи Княжицького, Сергія Ківалова та Сергія Пашинського.

Крім того, прокуратура просить суд допитати як свідків екс-керівників Міністерства внутрішніх справ, в тому числі, Віталія Захарченка, Віталія Ратушняка, Валерія Коряка та екс-керівників Київміськадміністрації Анатолія Голубченка та Світлану Зоріну.

Також держзвинувачення виступає за допит в суді колишнього голови Адміністрації президента, екс-секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва.

Суд погодився із запропонованим прокуратурою списком свідків, але підкреслив, що явку їх до зали судового засідання повинна забезпечити сторона держобвинувачення.

Захист Попова, у свою чергу, заявив, що крім зазначених осіб, необхідно допитати як свідка чинного мера Києва, голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю переніс на 26 травня розгляд справи проти Попова.

Про це оголосила головуюча в колегії суддя Оксана Хардіна.

Засідання 26 травня, на якому буде проведено допит потерпілих, планується провести з 10:00 до 13:00.

Допит потерпілих у суді також буде продовжений 9 червня з 9:00 до 11:00.

Після допиту потерпілих суд має намір допитати свідків звинувачення, потім дослідити докази сторони звинувачення, потім допитати свідків захисту і дослідити докази сторони захисту.

Загальна сума цивільних позовів потерпілих, що надійшли до суду, становить майже 23 мільйони гривень. Таких заяв 44.

Екс-главу КМДА звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів, вчинених за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Попов заявляв, що не має наміру плаатіть постраждалим і збирається звернутися до Євросуду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування