Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційні пропозиції "ДНР-ЛНР" до комісії не надходили - Гройсман

П'ятниця, 15 травня 2015, 16:08

Пропозиції так званих "ДНР" та "ЛНР" щодо внесення змін до Основного закону України офіційно в Конституційну комісію не надходили.

Про це заявив керівник комісії, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман на брифінгу після засідання комісії в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день офіційні пропозиції Конституційна комісія не отримувала", - сказав Гройсман.

Водночас, спікер зазначив, що Конституційна комісія без жодних застережень розгляне пропозиції щодо змін до Основного закону, які може напрацювати Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на сході України.

Гройсман зазначив, що група наразі працює, може напрацьовувати рішення та подавати їх до Конституційної комісії. Водночас, він наголосив, що кожна пропозиція щодо змін до Конституції має бути опрацьована професійно.

"Конституційна комісія робить свою роботу. Буде від контактної групи офіційна інформація – ми, звичайно, будемо її опрацьовувати", - заявив Гройсман.

Як повідомлялося, т. з. "ДНР" і "ЛНР" заявили про бажання отримати особливий статус для Донбасу.

У середу вони сформулювали пропозиції щодо реформи конституції України до засідання профільної комісії в Києві, що зокрема, передбачають внесення до конституції України додаткового розділу, що закріплює особливий правовий статус окремих районів Донбасу.

Пропозиції передбачають створення загонів народної міліції, підконтрольної місцевій владі, офіційний статус російської мови, особливий економічний режим. Крім того, т. з. "ДНР" і "ЛНР" пропонують конституційне закріплення позаблокового статусу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування