Лідери бойовиків "ДНР" платять пенсії липовими рублями - ЗМІ

П'ятниця, 15 травня 2015, 16:31

Видані пенсіонерам та бюджетникам у "ДНР" рублі не використовувалися і не використовуються в Росії і не підлягають обміну.

Про це повідомили в кризовому центрі "Оборона Маріуполя", пише "Укрінформ".

У повідомленні зазначили, що Кризовий центр має інформацію, що протягом квітня-травня 2015 року на території "ДНР" пенсії і зарплати (на деяких підприємствах і в бюджетних установах) частково або повністю виплачуються рублями Російської Федерації.

"Встановлено, що вищевказані купюри 1997 року випуску, і вони на території Росії не використовувалися і не використовуються, а крім того, не підлягають обміну та, за наявною інформацією, підлягали знищенню. Купюри, які видаються, мають послідовні арифметичні номери в порядку зростання і є абсолютно новими", - пояснили в центрі.

Там підкреслили, що лідери бойовиків "ДНР", застосовуючи методи залякування та шантажу, загрожують великими штрафними санкціями, і зобов'язує всі торговельні організації, магазини, ринки, підприємства громадського харчування, підприємства побутового обслуговування населення, громадського транспорту, індивідуальних перевізників тощо, приймати вищевказані гроші як оплату за товари та послуги.

При цьому в обмінних пунктах не приймають такі купюри, констатували в "Обороні Маріуполя".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування