Російська космонавтика розпадається з космічною швидкістю - експерт

Неділя, 17 травня 2015, 02:19

Події, що сталися одна за одною, аварії з російськими космічними ракетами "Союз" і "Протон" свідчать про великі проблеми російської космічної галузі.

Про це заявив член-кореспондент Російської академії космонавтики імені К. Е. Ціолковського Юрій Караш, передає Інтерфакс-АВН.

"Схоже, російська космонавтика розпадається з космічною швидкістю. В рамках космічної галузі не тільки не створюється нічого нового, якщо не вважати "вимучену" за 20 років "Ангару", але навіть вже відмовляє нескінченно випробувана радянська космічна техніка", - зазначив експерт, коментуючи дві останні аварії з російською космічною технікою.

Експерт додав, що через низькі зарплати та відсутність нових проектів на підприємствах галузі працюють "далеко не кращі фахівці, яким не цікаво збивати космічні "табуретки", наприклад, ракети розробки півстолітньої давності".

Як відомо, 16 травня ракета-носій "Протон-М" не змогла вивести на орбіту мексиканський супутник зв'язку. Россійский вантажний корабель "Прогрес" повинен був підняти космічну станцію на кілька кілометрів, проте двигуни так і не запрацювали.

Раніше повідомлялося, що в результаті невдалого пуску 28 квітня ракети "Союз-2.1а" був втрачений вантажний корабель "Прогрес М-27М".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування