Німецький парламентар: "заморожений конфлікт" на Донбасі - кращий сценарій

Неділя, 17 травня 2015, 07:09

За нинішньої ситуації "заморожування" конфлікту на сході України - чи не найкращий сценарій розвитку подій, ескалацію яких виключати не можна.

Таку думку висловив голова комісії бундестагу з питань оборони Ханс-Петер Бартельс в інтерв'ю газеті Neue Osnabrucker Zeitung, передає Укрінформ.

"Заморожений конфлікт" був би кращим, на що ми можемо сподіватися", - заявив він.

Бартельс відвідав Київ наприкінці квітня, і в нього "склалося враження, що там дуже нервують і побоюються наступу сепаратистів за підтримки російських сил у найближчі тижні".

 Депутат бундестагу підтвердив позицію своєї країни, яка полягає в тому, що українську кризу не можна розв'язати за допомогою зброї, що дипломатія, як і раніше, залишається єдиним правильним шляхом. Він нагадав, що канцлер ФРН Ангела Меркель і глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр виявили у всій ситуації "помітне терпіння" з російськими партнерами.

Говорячи про можливе зняття санкцій з РФ, Бартельс заявив, що не бачить для цього передумов "доки режим припинення вогню постійно порушується, і Україна не отримає контроль над своїм кордоном".

На його думку, "Росія повинна бути зацікавлена в тому, щоб не шкодити самій собі і не ізолюватися від світової спільноти", - зазначив політик, додавши, що в цьому і полягає мета санкцій - нагадати Росії про її власні інтереси.

Голова комісії бундестагу з питань оборони заявив, що хоча західні політики і не хочуть загострення відносин, але в разі потреби підуть на нові санкції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News