Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція звинуватила спецслужби РФ у розстрілі Євромайдану

Вівторок, 19 травня 2015, 02:10

Директор департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє розповів про те, що серед снайперів, які торік розстрілювали людей на Майдані, були "агенти російських розвідувальних служб".

Про це йдеться в документальному фільмі французького журналіста і письменника Сержа Моат для телеканалу France-3, повідомляє Апостроф.

"У той час, коли ми з Лораном Фабіусом були в офіційній будівлі (на вул. Банковій у Києві - ред.), Снайпери – елітні стрільці стріляли у натовп, ми знаємо, що серед цих елітних стрільців були агенти російських спецслужб ... і (було - ред.) 70-80 загиблих протягом дня, ми залишалися там (у будівлі - ред.) і вели переговори з Януковичем щодо пошуку політичного рішення", - сказав на 38-й хвилині фільму Фурньє, розповідаючи про торішні лютневі події .

Документальний фільм "Ке д'Орсе. Куліси дипломатії" тривалістю 1 година 10 хвилин, знятий Сержем Моаті, розповідає про французьку дипломатію, очолювану міністром Лораном Фабіусом, яка втілює зовнішню політику Франції та відстоює національні інтереси не тільки в мирний час, а й у часи кризи.

Більше третини стрічки присвячені подіям в Україні та ролі французької дипломатії в пошуку виходу з кризи, спровокованої Росією. Для свого фільму автор використав велику кількість офіційних заяв, відеозаписів з подій на Майдані, офіційних зустрічей, службових нарад та переговорів у МЗС Франції, в Нормандії за участю світових лідерів і глав дипломатий.

Спогадами, думками, порадами та прогнозами щодо розвитку, поглиблення та пошуку шляхів врегулювання так званої "української кризи" у фільмі, крім Фурньє, також ділився колишній директор департаменту політичних справ МЗС Франції, діючий дипломатичний радник президента Франції Жак Одібер.

Раніше СБУ заявляло про причетність радника президента Росії Владислава Суркова до керівництва групами снайперів під час масових акцій протесту в Києві у лютому 2014 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування