В Росії придумали програму, яка буде відслідковувати акції протесту через інтернет

Вівторок, 19 травня 2015, 06:58

Програма моніторить і аналізує заплановані несанкціоновані мітинги за інформацією в соцмережах, оновлюючи дані кожні п'ять хвилин.

Про це повідомляє "Газета Известия".

Центр дослідження легітимності і політичного протесту запустив програму "Демон Лапласа" для оперативного попередження неузгоджених акцій протесту і мітингів.

Відстеженню буде піддаватися не вся соціальна мережа, а тільки цільові групи і сторінки користувачів, які зібрані в єдину базу волонтерами та відфільтровані соціологами і політологами.

"Потенційні користувачі сервісу - вчені, дослідники, держслужбовці та правоохоронні органи. Вони зможуть дізнаватися про підготовку несанкціонованих мітингів задовго до того, як інформація про це з'явиться в ЗМІ. Особлива увага приділятиметься кількості лайків і репостів в групах екстремістської спрямованості", - сказав директор Центру Євген Венедиктов.

Планується відстежувати активність трьох видів груп: політично орієнтованих, групи соціального протесту і місцевих дискусійних майданчиків, які об'єднують користувачів за географічним принципом.

У Росії несанкціоновані акції заборонені законом "Про збори, мітинги, демонстрації, ходи і пікетування". Організація або проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку відповідного повідомлення тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі 20-30 тисяч рублів або обов'язкові роботи на строк до 50 годин; на посадових осіб - 20-40 тисяч рублів; на юридичних осіб - 70-200 тисяч рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News