Верховна Рада обирає своїх членів Вищої Ради юстиції

Вівторок, 19 травня 2015, 11:52

У Верховній Раді о 12 годині розпочинається голосування по двох з трьох кандидатур на Вищу Раду юстиції.

Серед претендентів кандидатури судді Ірини Мамонтової від Народного Фронту та юриста Олексія Маловацького від БПП.

За словами голови лічильної комісії Олександр Черненко, обидва кандидати провели зустрічі з депутатами усіх фракцій.

Для голосування створено два окремих бюлетені – один для кандидатів, що є суддями, другий для інших кандидатів. Один бюлетень жовтого кольору, інший – зеленого.

Третьої кандидатури, яку має обрати Верзовна Рада, так і не подано. Її мали узгодити три фракції коаліції: Самопоміч, батьківщина та Радикальна партія Ляшка.

Ірина Мамонтова 67 року народження є суддею Оболонського райсуду. Її дохід у 2014 році становить 291486 гривень, які є зарплатнею. Вона має квартиру площею 117,25 квадратних метри та автомобіль Volkswagen Golf3 1993 року випуску. На рахунку в Ощадбанку вона має 5340 гривень на компенсаційному рахунку.

Маловацький є директором юридичної компанії "Новітас", має адвокатське посвідчення.

Дохід Маловацького за 2014 рік складає 479 753 гривні, з яких зарплата – 24 тисячі гривні, дохід від підприємницької діяльності – 455 753 гривні. Дохід його родини становить  1 мільйон 108 тисяч 912 гривень, які є доходом від підприємницької діяльності.

Раніше планувалося, що вибори відбудуться 14 травня, але вони не відбулися, бо могло не вистачити голосів. За словами представників колаіції, а потім і президента, відбувався торг з боку фракції Ляшка за керівну посаду в рахунковій палаті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...