Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС домагається від Росії допуску до 2 затриманих українців

Вівторок, 19 травня 2015, 17:09

Міністерство закордонних справ України далі намагається встановити контакти з громадянами України Миколою Карпюком і Станіславом Кліхом, яких незаконно утримують у Росії.

Про це заявив посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Було зроблено заяву МЗС щодо долі Карпюка та Кліха. Було вже понад 20 таких звернень, щоб отримати доступ до них, але під різними приводами російська сторона уникає надання нам будь-яких контактів із нашими громадянами", - сказав він.

Дипломат наголосив, що це є порушенням міжнародних прав.

Кулеба також зазначив, що українські дипломати намагаються під час контактів зі своїми міжнародними колегами обговорювати питання про посилення тиску на РФ для вирішення питання цих двох українських громадян, яких незаконно утримують у Російській Федерації.

Він переконаний, що рано чи пізно ці громадяни повернуться додому.

Як відомо, у Росії під вартою утримують громадян України Карпюка (затриманий 21 березня 2014 року) і Кліха (затриманий 11 серпня 2014 року). Російські компетентні органи перешкоджають зустрічам українського консула з ними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування