Бойовики застосовують фосфорні снаряди – прес-центр АТО

Середа, 20 травня 2015, 11:08

Під час обстрілів села Піски поблизу донецького аеропорту в ніч з 18 на 19 травня бойовики застосували заборонені фосфорні боєприпаси.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Згідно з повідомленням, обстріл вдалося припинити лише з п'ятої спроби, близько 1 години ночі.

"У селищі практично не залишилось місцевих мешканців - лише підрозділи Збройних Сил України. Бойовики діють за принципом "випаленої землі" і цього разу застосували по житловому кварталу запалювальні (ймовірно фосфорні) боєприпаси", – повідомляє прес-центр.

Також у відомстві опублікували фото одного з будинків, ймовірно, враженого таким снарядом, пожежа у якому тривала біля 12 годин.

Терористи ведуть тактику «випаленої землі»Спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю та координації п...

Posted by Прес-центр АТО on Wednesday, May 20, 2015

"Нагадаємо, що при використанні проти військових підрозділів, які знаходяться усередині або в околицях населених пунктів, фосфорна зброя за Протоколом III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї заборонена до застосування", – нагадали у прес-центрі АТО.

Крім того 18 травня о 17:30 було зафіксовано обстріл житлового сектору в н.п. Авдіївка. 152-мм снаряд розірвався біля електричної опори, утворивши воронку шириною 2,5 м, глибиною 1,1 м.

Згідно з повідомленням, серед мешканців втрат та поранених немає.

Як відомо, раніше прес-центр АТО повідомив, що і ввечері 19 травня бойовики продовжили обстрілювати позиції українських силовиків, у тому числі застосовуючи запалювальні снаряди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування