Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін сказав, чому досі не вимагає погашення кредиту Януковича

Середа, 20 травня 2015, 16:59

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ не вимагає дострокового погашення 3 мільярдів доларів на прохання України і МВФ.

Про це він сказав на нараді зі своїм урядом у середу, передає ТАСС.

За його словами, Москва вже давно має право вимагати дострокового погашення, оскільки держборг України перевищив 60% ВВП.

"Разом з тим, на прохання наших українських партнерів і на прохання МВФ ми не користуємося цим правом. Не бажаємо посилювати і без того складну економічну ситуацію у наших партнерів і сусідів", - заявив Путін.

Він також сказав, що "оголошувати фактично про майбутній дефолт - це рівень відповідальності і професіоналізму" українського керівництва.

"Звичайно, судячи з усього, не високий (рівень – ред.), незважаючи на те, що країну поставили під зовнішнє управління", - заявив Путін.

"Наскільки я розумію, МВФ не надає ніяких кредитів країнам, які потрапили в ситуацію дефолту, банкрутства", - додав Путін.

Глава Мінфіну РФ Антон Силуанов повідомив, що "до цього моменту Україна виконувала свої зобов'язання з обслуговування боргу".

"Останній такий платіж був у лютому поточного року, наступний платіж має бути 20 червня в розмірі $75 млн", - сказав Силуанов.

За його словами, якщо після рішення Верховної Ради Україна перестане платити, то Москва звернеться в суд.

"У разі, якщо ми побачимо порушення тих зобов'язань, які Україна брала на себе при вкладенні наших ресурсів в облігації українського уряду, ми звернемося за судовим механізмом захисту наших інтересів", - сказав Силуанов.

Як відомо, Рада 19 травня надала Кабміну право припиняти виплату зовнішніх боргів перед приватними кредиторами, до яких Україна відносить і російський кредит.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування