Учасникам силового протистояння на Осокорках оголосять підозру – МВС

Середа, 20 травня 2015, 18:21

Всім причетним до силового протистояння на скандальному будівництві на Осокорках буде оголошено підозру у скоєнні злочину.

Про це заявив начальник управління міліції Києва Олександр Терещук в ефірі 5 каналу в середу вдень.

"Ті, хто були в балаклавах, ті, хто застосовували піротехнічні засоби, кидали цеглини і палиці, сьогодні щодо цих 10 осіб готуються підозри, вони будуть оголошені цим особам", - сказав він.

"Крім того, я хочу сказати, що також встановлені особи близько 20 осіб, які безпосередньо брали участь у цих бійках, порушеннях громадського порядку, і через день-другий у відношенні них будуть підозри, вони будуть затримані, будуть прийняті процесуальні рішення", - заявив він.

Як відомо, в зеленій зоні біля метро "Осокорки" планують побудувати двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

За наявною інформацією, забудовником цього об'єкта є "Скай-Буд ЛТД", що належить депутату Київради від "УДАРу" Сергію Котвицькому.

Вночі 19 травня на майданчику біля метро знову виріс будівельний паркан, незважаючи на мораторій з особистим підписом мера Віталія Кличка і великий спротив громадськості.

До вечора на місці будівництва зібралася акція протесту, під час якої відбулися зіткнення з міліцією та охороною майданчика.

Згідно з інформацією, в результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів, а 15 міліціонерів опинилися в лікарні.

У вівторок повідомлялося, що правоохоронці затримали п'ятьох активістів, їм інкрімінували хуліганство.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залагодити конфлікт у правовому полі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування