Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пашинський подав до суду на двох депутатів

Середа, 20 травня 2015, 19:39

Голова комітету з питань нацбезпеки Сергій Пашинський подав до суду на депутатів Сергія Соболєва та Дмитра Добродомова за оприлюднення нібито недостовірних даних.

Про це сам Пашинський розповів під час засідання комітету з питань запобігання та протидії корупції, повідомляє "Укрінформ".

Він уточнив, що йдеться про обвинувачення щодо нібито незаконного продажу державних нафтопродуктів за його участю, висунуті Добродомовим і Соболєвим під час останнього ефіру у Савіка Шустера.

"Сьогодні я подав до суду на двох зазначених депутатів. Якщо дійсно підтвердяться факти, вказані панами Соболєвим та Добродомовим, я сам проситиму вас позбавити мене усіх повноважень, бо в умовах війни це дуже серйозно", - сказав він.

"Втім, якщо це неправда, то ми повинні між собою домовлятися і нести політичну та юридичну відповідальність за так звані опубліковані "факти", - додав Пашинський.

За його словами, оприлюднена Добродомовим і Соболєвим інформація стосується періоду, коли Пашинський не мав особливих повноважень.

"Ці нафтопродукти були передані державному підприємству восени минулого року, коли я вже давно склав свої повноваження в. о. голови Адміністрації Президента, не був головою комітету і жодного впливу не мав", - зазначив Пашинський.

Сам же Добродомов наголосив, що звернувся до СБУ щодо розслідування можливих зловживань.

"Якщо ми всі разом спільно з комітетом, паном Добродомовим та Пашинським розберемося у цій ситуації і винні будуть покарані, я буду вважати, що ми чітко на один крок наблизилися до Європи", - сказав Добродомов.

Він уточнив, що йдеться про оборудку з нафтопродуктами на 176 млн грн, до якої свого часу мав відношення олігарх Януковича Сергій Курченко, і розслідування якої було дивним чином закрите.

"В межах повноважень народного депутата ми передали Генпрокуратурі ті матеріали, які в неофіційний спосіб отримали від правоохоронців. Тепер ми вимагаємо від ГПУ довести до логічного завершення кримінальну справу, яка була не без допомоги деяких народних депутатів закрита", - сказав Добродомов.

Він додав, що у кримінальній справі фігурувало державне підприємство "Укртранснафтопродукт" та Сергій Тищенко, колишня дружина якого свого часу працювала з Пашинським.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування