На Донбасі курсує бойова та інша техніка, прикордонники РФ відкривають вогонь

Четвер, 21 травня 2015, 11:22

У район Ірміне – Первомайськ – Кіровськ прибула чергова група бойовиків із бронетехнікою, повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними ІС, це 7 танків і 12 ББМ – з них7 одиниць БМП-2, 2 БМП-1 (одна з них КШМ на базі БМП) і З МТ-ЛБ.

Техніка призначена для доукомплектування бандформування "Призрак", яке веде бойові дії на ділянці між Попасною і Новотошківським.

Крім того, за даними ІС, триває перекидання бронетехніки бойовиків через Донецьк і Макіївку у район між Ясинуватою та західними позиціями "Горлівського гарнізону", у район Спартака й у Петровський район Донецька.

"У Петровському районі Донецька вже зосереджено 44 танки й 68 ББМ, велика кількість автотранспорту й самохідної артилерії - 28 САУ, включаючи вісім 152-мм САУ 2С19 "Мста-З" (уся техніка й озброєння - у складі 3-х тактичних груп)", - пише Тимчук.

А з боку Іловайська й Сніжного триває перегін на "передову" як переданої РФ, так і відремонтованої в місцевих майстернях бойової техніки й озброєння.

Упродовж інформатори ІС зафіксували пересування через Красний Луч на Чорнухине – 6 одиниць 2С1 "Гвоздика", убік Донецька через Зугрес – 8 танків (відремонтовані в майстернях у н.п. Сніжне) і 3 ББМ – 1 БМП-2 і 2 БТР-80.

"На базі ремонтних майстерень у Перевальському й Алчевську впродовж останніх 3-х діб відновлено 4 одиниці бойової техніки й озброєння (2 БМП-2 і 2 гармати Д-30)" – відзначає також Тимчук.

Крім того, упродовж доби зафіксовано переміщення 42 одиниць автомобільного транспорту.

"Головними районами "транспортної активності" стали райони південніше Луганська (у напрямку на Красний Луч, Свердловськ і Краснодон), перегін між Алчевськом і Стахановим аж до Первомайська і Брянки, увесь Донецький "вузол" (включаючи Макіївку, Горлівку і Єнакієве), а також район у смузі Оленівка - Докучаєвськ - Тельманове з боку Старобешевого й північні під'їзди до Новоазовська й Безіменного", - пише Тимчук.

Крім того, у прикордонних із РФ районах Ізварине, Амвросіївка та інших спостерігається активне переміщення вантажного армійського автотранспорту (основна частина - з території України в РФ).

"Зафіксовано кількаразове відкриття вогню по даних транспортних засобах із боку російських прикордонників", - заявляє Тимчук.

Зокрема, убік Лутугіне, західніше Луганська, пройшли 16 одиниць автомобільного транспорту, включаючи мікроавтобуси, автомобілі підвищеної прохідності, а також 2 новітніх російських БТР-82А з озброєними людьми.

6 нових броньованих "Уралов", критих брезентом, пройшли між Докучаєвськом і Стилою. У складі колони також зафіксовано автокран і 2 самоскиди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...