СБУ: Російські спецпризначенці перебувають в Україні ще з захоплення Криму

Четвер, 21 травня 2015, 13:18

Військовослужбовці 3-ї Окремої бригади спецпризначення ГРУ ГШ РФ перебувають на території України з березня 2014 року, лише з квітня минулого року відбулося 4 ротації.

Про це повідомив керівник інформадепартаменту контррозвідки СБУ Віталій Найда на брифінгу.

За його словами, службовці групи мають великий досвід участі у військових конфліктах на території третіх країн, зокрема в Таджикистані – 92 рік, обох Чеченський кампаніях, в Косові та в Афганістані.

"З березня 2014 року спецпризначенці ГРУ генштабу РФ перебувають незаконно на території України", - сказав Найда, уточнивши, що спочатку бригада перебував в Криму, а після завершення анексії була передислокована на Донбас, а штаб 2-го окремого батальйону 3 бригади знаходиться в Луганську в районі вулиці Ватутіна.

фото СБУ

"Приблизно з квітня минулого року вони перебувають у Луганській області у ротаційному порядку. Нами чітко встановлено, що штаб другого окремого батальйону 3-ої окремої бригади знаходиться в Луганську", - сказав він.

"Ми чітко знаємо, що з квітня місяця у них відбулося щонайменше 4 ротації, і кожного разу на територію України прибувало близько 200 – 220 російських спецпризначенців", - сказав він.

Найда додав, що на даний момент основний склад бригади вже виведений на територію РФ для того, щоб приховати її присутність від міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ після зливу інформації затриманими спецназівцями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування