Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: ГРУ Генштабу Росії причетне до обстрілів українців з "Градів"

Четвер, 21 травня 2015, 14:21

СБУ звинувачує Головне розвідувальне управління Генштабу Росії в обстрілах українських населених пунктів з реактивних систем залпового вогню "Град".

Про це в четвер на брифінгу заявив керівник інформдепартаменту Контррозвідки СБУ Віталій Найда

Він продемонстрував витяги з нагороджувальних листів двох російських спецназівців -  Тимура Джанісбаєва - медаль Суворова, медаль за заслуги перед вітчизною -  і Євгена Зверєва.

 
 

Російські військові отримали нагороди за "заслуги перед вітчизною" за супроводження реактивних систем залпового вогню та завчасне виведення їх після виконання завдань на територію Росії.

"Фотокопії цих документів отримані технічним шляхом, вони є автентичними. Ми чітко бачимо, що спецпризначенці ГРУ ГШ забезпечують безпеку реактивних систем Град, які прибувають з території РФ незаконно в зони контролю бойовиків з метою проведення бойових стрільб як по військових сил АТО, так і по мирному населенню", - повідомив Найда.

"На цих документах вказані дати: з 12 вересня по 26 вересня і 14 вересня по 17 вересня 2014 року. Аналіз інформації, яка є у контррозвідки, свідчить, що в цей період ціла низка українських населених пунктів була обстріляна з реактивної артилерії і не в усіх цих населених пунктах дислокувалися українці війська", - зазначив він.

"Тобто спецпідрозділи ГРУ забезпечують проведення бойових стрільб реактивною артилерією по цивільному населенню країни, і ми звинувачуємо в цьому ГРУ ГШ Росії", - наголосив Найда.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування