Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Установлені троє російських спецназівців з 16 бригади ГРУ, які загинули на Донбасі

Четвер, 21 травня 2015, 16:43

Російські блогери знайшли докази, що на Донбасі воюють російські спецназівці 16-ої окремої бригади спецпризначення ГРУ ГШ РФ, що базується в Тамбові.

Докладне розслідування у своєму ЖЖ опублікував блогер Руслан Левієв.

 

Згідно з його розслідуванням, одразу троє бійців з в/ч 54607, де й базується 16 бригада, загинули на Донбасі 5 травня 2015 року.

Згідно з розслідуванням, загиблі спецназівці: Савельєв Антон Олександрович, 12.05.1994 — 05.05.2015 г., позивний "Сава", Мамаюсупов Тимур Бахтіяр ули, 21.11.1993 — 05.05.2015 г., позивний "Мамай" і Кардаполов Іван, 12.07.1992 — 05.05.2015 г., позивний "Кардан".

Все трое бойцов: слева Мамаюсубов, справа - Савельев, ниже - Кардаполов 

Вони приблизно були напавлені в сторону України в березні, стверджує блогер.

Розслідування почалося з того, що автори побачили в соціальних мережах повідомлення, про те, що Антон Савельєв загинув, "борючись за батьківщину" і " за наше мирне небо над головою", при тому, що жодних відкритих конфліктів у Росії немає.

 
 
Антона на фоне обелиска в/ч 54607 (16-ая отдельная бригада специального назначения ГРУ ГШ Минобороны РФ, Тамбов)
кликните для увеличения

Знайомі загиблих не відповідали на розпити, як загинули російські військові: хтось відповідав, що під обстрілом, хтось говорив, що це "військова таємниця", або на бойовому завданні, а хтось писав, що загинули десь на кордоні.

Однак жодних повідомлень про перестрілки на кордоні України й Росії в на початку травня  не було.

Вивчивши профіль Антона, блогери з'ясували те, що він точно служить у частині 54607, що 24 жовтня 2014 року він перебував у Ростові-на-Дону. Також у процесі вивчення профілю, волонтери встановили, що разом з Антоном загинули Мамаюсупов і Кардаполов. При цьому в коментарях до постів про їхню смерть їхні знайомі запостили тематичну пісню "Захисникам південного-сходу". Саме так у Росії називають український Донбас.

 

При пошуку блогери знаходять докази, що Мамаюсупов точно був на окупованій бойовиками частині Донбасу – у Луганській області.

"Зубастий" БТР праворуч уже неодноразово був знятий на території Луганська, у тому числі й на видео от 15 февраля 2015 г. (збережена копія), де він із прапором "ЛНР" їде на фоні гуманітарної колони МНС РФ. Світлина цього ж БТР у Луганську, видно напис "ЛНР", - пише блогер.

Мамаюсупов на фоне "зубатого БТРа" в Луганске

Крім того в соціальних мережах прямо стверджувалося, що Мамаюсупов загинув на Донбасі.

 

Також була знайдена світлина Мамаюсупова із  автоматом, яким озброюються спецназівці 16-ої бригади спецназу ГРУ

Мамаюсупов с оружием, которым вооружают 16 бригаду ГРУ ГШ МО РФ

Крім того, були знайдені багато фото, які свідчили, що всі троє військових служили разом.

кликните для увеличения
 
 

Блогери також знайшли дві могили російських військових, де й зазначений той самий день смерті.

Крім того, волонтери знайшли світлину медалі, виданої Мамаюсупову "за повернення Криму". Такі медалі видавалися після незаконної окупації українського Криму Російською Федерацією.

Українська правда

Медаль Мамаюсупова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування