Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров запевняє, що не допомагав звільняти американців, затриманих у "ДНР"

Четвер, 21 травня 2015, 21:30

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав нісенітницею інформацію про те, що допоміг звільненню двох громадян США, затриманих бойовиками "ДНР".

Про це він сказав журналістам у четвер, пише російський "Інтерфакс".

"Та ну що ви, це нісенітниця", - заявив Лавров.

Раніше посольство США заявило, що держсекретар США Джон Керрі ставив перед Лавровим питання про сприяння звільненню двох громадян США - співробітників гуманітарної місії, затриманих бойовиками.

За повідомленнями агентства "Блумберг", саме особисте втручання Лаврова дозволило звільнити американських громадян.

"Про що ніколи не повідомлялося, так це про те, що у ці напружені дні, Керрі особисто втрутився і порушив це питання в телефонній розмові з главою МЗС РФ Лавровим, попросивши його, щоб Москва вплинула на сепаратистів в Донецьку, щоб вони забезпечили безпеку під час визволення двох американців", - розповів цьому агентству американський високопосадовець.

"Кілька дипломатичних джерел повідомили, що Лавров пішов назустріч, зазначивши "ДНР", що подальше утримання американців не є гарною ідеєю", - зазначає "Блумберг".

Згідно з повідомленням агентства, обох громадян США в Донецьку вважали шпигунами, що співпрацюють з ЦРУ. Обидва вони були звільнені 8 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування