Росіяни не хочуть купувати нерухомість в окупованому Криму

П'ятниця, 22 травня 2015, 06:09

Ажіотаж навколо житлової нерухомості в Криму поступово сходить нанівець - за перший квартал 2015 ціни впали на 15%, а попит скоротився до мінімуму.

Про це йдеться в дослідженні "Коммерсанта".

Потенційних покупців відлякують завищені очікування продавців і низька якість інфраструктури.

За даними Кримстата, зростання цін на житлову нерухомість в Криму за підсумками 2014 року склав 46%. Але вже на початку поточного року відбувся різкий відкат: за підсумками першого кварталу середня вартість житла скоротилася на 14%.

Згідно з оприлюдненими раніше тезам "Миру квартир", потенційних інвесторів значною мірою відлякують негативні новини про стан і роботу інженерних комунікацій, зв'язку та тривала історія початку будівництва моста через Керченську протоку.

За словами засновника REM Navigator Олега Сікорського, активність російських покупців не привела до реального результату з двох причин: ціни на нерухомість виявилися значно вище їх очікувань, а реєструвати угоди було неможливо через блокування українського реєстру прав, який існував на півострові.

Внутрішній попит на півострові скоротився ще й через різке подорожчання багатьох категорій товарів. Так, за даними Кримстата, мінімальний набір продуктів харчування з початку року подорожчав на 16,9%.

Фінансова криза і тривалий процес реєстрації нерухомості не єдине, що відлякує покупців. Вартість заміських будинків уздовж всієї прибережної лінії варіюється від $ 130 тис. до $ 750 тис.

Деякі об'єкти дійсно переоцінені, продавці воліють орієнтуватися на долар США, і більшість з них не перерахували ціну після падіння рубля.

Аналітики скептично оцінюють перспективи попиту на нерухомість.

Так, на думку експертів "Миру квартир", клієнти, націлені на придбання нерухомості в російських курортних зонах, зараз куди частіше звертають увагу на Краснодарський край.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News