Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові ЗСУ не утримують полонених або заручників - заява

П'ятниця, 22 травня 2015, 17:07

Військовослужбовці Збройних сил України не утримують полонених або заручників.

Про це у п'ятницю повідомляє прес-служба Міноборони.

У коментарі зазначається, що оприлюднений правозахисною організацією "Amnesty International" звіт про застосування сторонами конфлікту на сході України катувань по відношенню до полонених "містить випадки перекручування фактів та підміни понять".

"Збройні сили ніколи не утримували і не утримують "в заручниках" або "в полоні" ані цивільних громадян, ані комбатантів, які підозрюються у терористичній діяльності на території Донецької та Луганської областей", - наголошується в заяві.

Зазначається, що "Збройні сили здійснюють свою діяльність у суворій відповідності до чинного законодавства, в першу чергу закону України "Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави".

Відповідно, не утримують жодних осіб, затриманих під час конфлікту на сході України, і не використовують для цього об’єкти Міністерства оборони України", - сказано в коментарі.

Також у Міноборони зазначають, що затримання осіб, які підозрюються у посяганні на засади державної безпеки, вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, терористичній діяльності, вчиненні інших правопорушень є прерогативою Служби безпеки України.

За рішенням суду СБУ застосовує до них запобіжні заходи - утримання під вартою.

Про факти затримань, відкриття кримінальних проваджень, їх направлення до суду постійно повідомляється на офіційному сайті СБУ, під час брифінгів та інтерв’ю керівництва служби.

Як відомо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила звіт, де вказала, що на сході України обидві сторони конфлікту часто й широко застосовують катування до полонених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...