У посольстві РФ заявили, що Київ заважає зустрічі з затриманими військовими

Субота, 23 травня 2015, 18:57

Тимчасовий повірений у справах РФ в Києві Андрій Воробйов заявив, що українська влада перешкоджають зустрічі представників посольства РФ із затриманими росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим.

Про це йдеться в заяві Воробйова, повідомляє ТАСС.

"Українська влада перешкоджають нашій зустрічі із затриманими, свідомо дезінформуючи громадськість і самих затриманих про їх справжній стан. Це означає тільки одне - згадані російські громадяни піддаються психологічній обробці", - заявив Воробйов.

У посольстві зазначають, що в українських ЗМІ навколо затримання Єрофєєва і Александрова розгорнута "безпрецедентна інформаційно-психологічна кампанія, одним із лейтмотивів якої є приказка, мовляв," російські кинули своїх ".

"23 травня - пройшло вже 5 днів з того моменту, як посольство РФ у Києві офіційно вручило українській стороні запит про зустріч із затриманими російськими громадянами. Відповіді ми досі не отримали", - заявив дипломат.

Воробйов звернув увагу, що днями росіян в лікарні відвідали високі представники місії ОБСЄ і обіцяли російській стороні сприяння в отриманні дозволу на зустріч.

"Але і до ОБСЄ українська влада, мабуть, не прислухаються", - заявив Воробйов.

При цьому він заявив, що 22 травня під час судового засідання в режимі відеоконференції "монітори були встановлені в лікарняній палаті, щоб затримані могли де-факто брати участь у засіданні".

"У відповідальні моменти засідання відеозв'язок із затриманими переривалася. Що відбувалося в ці хвилини в палаті з Єрофєєвим і Александровим, ми не знаємо. Але після так званого технічної перерви хлопці міняли свою позицію", - заявив Воробйов.

Як відомо, раніше радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що станом на вечір 22 травня російська сторона офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі з узятими під варту за рішенням суду громадянами РФ - військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ Єрофєєвим і Александровим.

21 травня джерело "Української правди" в МЗС України повідомив, що 20 травня ввечері російський консул звернувся з нотою про те, щоб його пустили до російським офіцерам, які перебувають у лікарні.

Джерело повідомило, що дозвіл на зустріч російського консула з Александровим і Єрофєєвим може бути отримано вже у четвер, 21 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування