Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція зірвала виступ професора, який засудив агресію РФ в Україні

Субота, 23 травня 2015, 20:03

У Казані зірвали лекцію колишнього професора МДІМВ Андрія Зубова під назвою "Причини автаркічно-авторитарного рецидиву в сьогоднішній Росії".

Про це розповів сам Зубов,  повідомляє "Дождь".

Після того як історик прилетів до міста, організаторам його виступу відмовили в двох місцях, де була запланована лекція.

За словами Зубова, було прийнято рішення прочитати лекцію у приватному музеї радянських ігрових автоматів.

Як розповів Зубов, перед початком його виступу до зали увійшли поліцейські і попросили всіх присутніх вийти. Свої дії працівники правоохоронних органів пояснили тим, що їм повідомили про нібито закладену в музеї бомбу.

Історик закінчив свою лекцію у кафе неподалік. За словами організаторів заходу, у закладі, крім слухачів, перебували співробітники управління з протидії екстремізму, а за самим кафе велося зовнішнє спостереження.

Андрій Зубов був звільнений з кафедри філософії МДІМВ після того, як у березні 2014 року в газеті "Ведомости" була опублікована стаття, в якій професор засуджував анексію Криму і військове втручання Росії на сході України.

У квітні 2015-го керівництво інституту відновило історика на посаді, однак після закінчення терміну контракту Зубов залишив МДІМВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування