Вовк: Справу затриманих ГРУшників можуть розглянути міжнародні суди

Неділя, 24 травня 2015, 12:19

Справа щодо арештованих російських військовослужбовців ГРУ ГШ ЗС РФ капітана Єрофєєва та сержанта Александрова у майбутньому може розглядатися міжнародними судами.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це в ефірі телеканалу "Еспрессо ТБ" заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Якщо брати в майбутньому, я думаю, що це може бути однією зі складових для розгляду міжнародними судами, якщо вони будуть, якщо це трапитися, якщо ми своїми силами не впораємося", - заявив він.

Вовк наголосив, що заарештованих допитували за участю адвокатів в законному порядку.

"Це ніякі не підставні адвокати, це адвокати, які не знали навіть куди вони їдуть для того щоб надавати допомогу. Вони були присутні на їх допитах", - підкреслив Вовк.

Також він зазначив, що заарештованих провідували представники ОБСЄ, Червоного Хреста і журналісти, в тому числі представники міжнародних ЗМІ.

Вовк заявив, що заарештовані на час лікування будуть міститися в спеціально обладнаних палатах.

"Враховуючи, що нам необхідно закінчити свою гуманітарну місію - долікувати їх, місце утримання в спеціально обладнаних палатах призначатиме слідчий. Я думаю, що воно не вимагає розголошення, щоб уже зараз не було цієї інформаційної атаки на них, щоб слідчі могли спокійно з ними попрацювати і зафіксувати ті докази, які вже є, які вже поширені ", - повідомив Вовк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News