Штаб: Не вперше ватажки бойовиків гинуть внаслідок переділу сфер впливу

Неділя, 24 травня 2015, 13:58

У штабі АТО прокоментували загибель одного з лідерів бойовиків "ЛНР" – ватажка банди "Призрак" Олексія  Мозгового.

Як заявив під час брифінгу  речник АП  з питань АТО Олександр Мотузяник, "це вже не перший раз коли внаслідок переділу сфер впливу гинуть ватажки бойовиків, які воюють за так звану Новоросію".

"1 січня було вбито іншого лідера бойовиків на прізвисько "Бетмен". Постійні конфлікти відбуваються під час роззброєння банд так званих "казаків", - зазначив Мотузяник.

Він додав, що 23 травня невстановлена диверсійна група влаштувала засідку на Олексія Мозгового – ватажка бандформування "Призрак", що входило до "ЛНР".

"Автомобіль бойовика підірвали за допомогою вибухового пристрою та розстріляли з кулеметів. За попередньою інформацією, Мозговий загинув на місці, разом із бойовиком було вбито щонайменше двоє його охоронців та жінка, яка виконувала функції прес-секретаря", - зазначив Мотузяник.

"Варто зазначити, що у ватажка бандформування "Призрак" вже давно був конфлікт з керівництвом так званої "ЛНР", - підкреслив він.

Як відомо, повідомлення про загибель лідера незаконного угруповання "Призрак" Олексія Мозгового внаслідок обстрілу його машини на трасі Перевальськ-Луганськ з'явилися напередодні. За попередніми повідомленням, разом з тим під час обстрілe загинули 7 або 8 осіб.

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Мозгового ліквідував спецназ ГРУ.

Разом з тим російські прокремлівські ЗМІ та самі бойовики поклали відповідальність за загибель Мозгового на українських силовиків. 

Згодом лідер партизанського загону "Тіні" Олександр Гладкий заявив, що "Тіні" мають безпосереднє відношення до загибелі Мозгового.

Українська правда