В "ЛНР" та РФ заявили, що ватажок "Призрака" Мозговий загинув

Субота, 23 травня 2015, 20:25

В окупованому бойовиками Луганську заявили, що "командир 4-го батальйону територіальної оборони "ЛНР" Олексій Мозговий загинув в результаті диверсії на трасі Перевальськ-Луганськ".

Про це повідомляє онлайн-ресурс бойовиків "ЛуганскІнформЦентр" з посиланням на "першого заступника генпрокурора "ЛНР" Сергія Горенка. 

За його словами, за попередніми даними, автомобіль, в якому перебував Мозговий, був підірваний за допомогою вибухового пристрою, а потім обстріляний з кулеметів.

"На даний момент відомо про загибель 7 осіб, але це ще не точно. Особи загиблих встановлюються", - зазначив Горенко.

Як повідомляє "Новая газета", разом з Мозговим під обстріл потрапила його прес-секретар Ганна.

"Відомо, що лідера "Призрака" та його помічницю обстріляли, коли вони були в автомобілі - виїжджали з Алчевська до Луганська. Анна померла на місці, Мозговий - 40 хвилин по тому", - зазначено у повідомленні.

Разом з тим головред російського пропагандистського каналу Life News Анатолій Сулейманов у своєму Твіттері заявляє, що загалом загинули 8 людей: Мозговий, його прес-секретар, начальник охорони з позивним "Пісня", а також охоронці і цивільні.

За його словами, напад на Мозгового було  здійснено біля с.Михайлівка, "за попередніми даними, українською розвідувальною групою". 

На початку 2015 року в інтерв'ю західним ЗМІ Мозговий, який був персоною нон-грата та внесений до "чорного списку" ЄС, заявляв, що на нього готували замах.

Батальйон "територіальної оборони "ЛНР", яким командував Мозговий, був створений на початку квітня 2015 року на базі бригади "Призрак", якою він і командував. 

Як відомо, 1 січня під Луганськом був ліквідований польовий командир Олександр Беднов "Бетмен". Згодом кілька угруповань згодом були роззброєні або включені до складу "народної міліції" ЛНР ".

Зазначимо, у штабі АТО регулярно повідомляють про те, що між "казаками" та бандформуваннями в "ЛНР" та "ДНР" постійно фіксуються боєзіткнення, які пов'язують із розділенням сфер впливу на окупованих територіях.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування