Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії суд визнав екстремістськими пісні двох рок-гуртів

Понеділок, 25 травня 2015, 08:25

Благовіщенський міський суд Амурської області РФ визнав п'ять пісень музичних гуртів "Коловрат" і "Корозія Металу" екстремістськими і направив копію рішення суду в Мін'юст РФ для включення композицій до списків екстремістських матеріалів.

Як повідомляється на сайті суду, з заявою про визнання пісень екстремістськими звернувся прокурор міста Благовєщенськ.

Згідно з повідомленням, раніше управління МВС Росії по Амурській області в ході перевірки виявило на сторінці одного з користувачів веб-сервісу "ВКонтакте" аудіозаписи музичних груп "Коловрат" і "Корозія Металу", зміст яких направлено на збудження ненависті і ворожнечі за ознакою расової, національної та мовної приналежності.

"Згідно з актом лінгвістичного експертного дослідження, проведеного Далекосхідним регіональним центром судової експертизи Мін'юсту РФ, зазначені записи містять заклики до насильства і нетерпимості до представників неєвропеоїдної раси, заклики до повалення існуючої державної влади, виправдовують вбивства вищих посадових осіб РФ", - повідомляє суд.

Відзначається, що сторінка користувача на веб-сервісі "ВКонтакте" вже вилучена, однак аудіозаписи доступні для вільного прослуховування і тиражування.

"Суд дійшов висновку про те, що розміщені користувачем на веб-сервісі "ВКонтакте" записи містять інформацію, що підпадає під поняття екстремістського матеріалу, поширення якої на території РФ заборонено", - зазначається у повідомленні.

"Судом прийнято рішення про визнання екстремістськими матеріалами п'яти музичних композицій груп "Коловрат" і "Корозія Металу", - констатують у суді.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування