Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура та СБУ затримали чиновників і військових за корупцію в АТО

Понеділок, 25 травня 2015, 14:11

Головна військова прокуратура спільно з СБУ викрила низку корупційних діянь з боку службовців Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів у зоні АТО.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі.

Так, 21 травня було затримано старшого офіцера відділення комплектування одного з військових комісаріатів Донецької області, який отримав хабар у розмірі 12 тисяч гривень за сприяння зі свого боку у звільненні громадянина від призову на строкову військову службу до ЗСУ.

23 травня було затримано начальника міграційної служби України одного з міст Донецької області, який отримав хабар у розмірі 8 тисяч грн за оформлення паспортів мешканцям тимчасово неконтрольованої території Донецької області.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням).

Крім того, 23 травня затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) командира роти матеріально-технічного забезпечення одного з окремих мотопіхотних батальйонів, "який надав неправомірну вигоду службовій особі за сприяння у переміщенні автомобілів з вантажем на тимчасово непідконтрольну українській владі територію".

Вказаних осіб затримано, їм повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування