МВС проводить розслідування у двох справах, пов'язаних з "Інтером"

Понеділок, 25 травня 2015, 22:07

Головним слідче управління Міністерства внутрішніх справ України проводить розслідування за двома фактами, пов'язаними з телеканалом "Інтер".

Про це повідомила прес-служба МВС.

Згідно з інформацією, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що в 1997 та 1999 роках невстановлені службові особи Фонду державного майна України, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу "Інтер". У результаті цього державі завдані збитки в сумі понад 800 мільйонів доларів США", - повідомили  в МВС.

"Крім цього, упродовж 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу "Інтер" вчиняли вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу. Це втілювалось у контролі за змістом інформації, яка транслювалася в ефірі телевізійного каналу", - додали у відомстві.

Як відомо, раніше депутат БПП Сергій Лещенко писав про обставини відчудження "Інтера". Після цього Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо перевірки факту підробки підпису колишнього власника "Інтера", екс-депутата від СДПУ (о) Ігоря Плужнікова під час відчуження телеканалу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування