Екс-прем'єра РФ Касьянова звинувачують у сепаратизмі за його слова про повернення Криму Україні

Вівторок, 26 травня 2015, 05:14

Депутат нижньої палати парламенту Євген Федоров готує запит до Слідкому РФ, в якому просить провести перевірку заяв колишнього прем'єр-міністра Росії Михайла Касьянова деяким іноземним ЗМІ про необхідність повернення Криму до складу України.

Про це пишуть "Известия".                                                              

На думку парламентарія, слова Касьянова підпадають під дію ч. 2 ст. 280.1 КК РФ "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ", яка загрожує 5 роками позбавлення волі.

Федорова обурили деякі висловлювання Касьянова в інтерв'ю одному з французьких видань. Співголова РПР-ПАРНАС на питання про те, що б він зробив з Кримом, заявив, що повернув би його Україні без всяких сумнівів.

Фахівці з кримінального права вважають, що в слідчих органах можуть по-різному відреагувати на слова екс-прем'єра, але в можливості порушення кримінальної справи сумніваються.

У середині травня Федоров вже відправив звернення до Слідкому РФ, в якому просив слідчі органи провести перевірку дій Касьянова під час його перебування в США.

На думку Федорова, однією з цілей візиту Касьянова, було надання конгресу США списку російських громадян для введення відносно них санкцій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...