У Раді пропонують змінити політику формування тарифів на енергоносії

Вівторок, 26 травня 2015, 09:19

Найближчим часом спеціальна робоча група парламенту запропонує Верховній Раді ухвалити законопроект, який змінить політику формування тарифів для населення на енергоносії.

Про це йшлося під час прес-конференції заступника голови Верховної Ради Оксани Сироїд у Житомирі, пише "УНІАН".

За її словами, "нові тарифи на комунальні послуги та газ для населення, запроваджені у квітні цього року, є надзвичайно великим тягарем для українців, тому ( спеціальна робоча група парламенту - УНІАН) запропонує Верховній Раді ухвалити законопроект, який змінить політику формування тарифів для населення на енергоносії".

Сироїд повідомила, що парламентська робоча група провела і вже завершила перевірку того, наскільки законними є ці тарифи.

"Спеціальна парламентська робоча група з обґрунтованості підвищення цін на енергоносії та комунальні послуги дослідила, наскільки обґрунтованими є вказані тарифи. Сьогодні за результатами роботи цієї робочої групи встановлено таке - не можна достеменно сказати, наскільки тарифи є обґрунтованими, оскільки уряд не надав інформацію, яка могла б довести обґрунтованість цих тарифів. І, безумовно, є підстави стверджувати про те, що тарифи можна і необхідно переглядати",- сказала Сироїд.

На її думку, особливої уваги потребують тарифи на газ для населення. "Всі сходяться на тому, що потрібно переглянути цей так званий соціальний стандарт (тарифів на газ для населення) і підвищити мінімальний, який потрібен для людей, для обігріву будинків, особливо восени та взимку",- сказала вона.

Сироїд підкреслила необхідність зберегти систему незалежного моніторингу якості газу. "Для того, щоб люди платили виключно за спожитий газ, а не за суміш, яка сьогодні подається",- зазначила заступник голови Верховної Ради.

Як прозвучало на прес-конференції, аби уникнути нового, тепер вже "комунального майдану" в Україні, вказана парламентська робоча група представить найближчим часом узгоджений звіт для Верховної Ради.

"У цьому звіті будуть викладені недоліки у формуванні тарифів на теплопостачання, гарячу воду та газ для населення і тепло-комунального господарства. Натомість парламенту запропонують ухвалити законопроект, що змінить тарифи для населення на енергоносії, це буде законопроект без корупції",- сказала Сироїд.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування