Активісти обурились недолугим конкурсом в громадську раду при НАБ

Вівторок, 26 травня 2015, 10:42

Громадські активісти обурились непрофесійною організацією голосування за представників в громадську раду при Антикорупційному бюро і вимагають провести нове.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін звернув увагу на те, що система для он-лайн голосування не захищена навіть від елементарної "накрутки" голосів.

"Це неприпустимо, коли ключовий антикорупційний орган України не в змозі захистити від "підробок" навіть елементарне он-лайн голосування. Це свідчить, або про непрофесійність людей, які проводять це голосування, або про їх бажання провести до Ради своїх людей", - вважає він.

Активіст вимагає оголосити новий конкурс та провести його нормально.

Такий же заклик пролунав від відомого журналіста-розслідувача Дениса Бігуса, який теж приймає участь у відборі до громадської ради при НАБ.

"По-хорошому, незалежно від результатів цієї "голосовалки", її вже можна скасовувати. Я сподіваюся, що ми зможемо у вівторок провести дуже хворобливу пресуху про нікчемність цього голосування. До підрахунку голосів. Тому що неважливо, хто там виграє. Хоч би і я. Так вигравати не можна", - обурився Бігус.

"У мене немає слів, щоб описати весь непрофесіоналізм організації цього процесу", - додав він.

Щоб довести свою правоту, активісти розмістили відео, яке наочно демонструє, як навіть дитина може накручувати голоси за певного кандидата.

Як відомо, 16 квітня президент Петро Порошенко призначив директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Кабінет Міністрів 7 травня передав Антикорупційному бюро приміщення по вул. Сурікова, 3 поблизу Солом'янської площі в Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News